Blastosel Terroir dough
28,00€
BLASTOSEL TERROIR is mainly used in the vinification of white wines. It is known for its stable fermentation process during alcoholic fermentation and the complete consumption of sugars. It has a remarkable fermentation capacity both at low temperatures (140C – 150C) and in low must solids (with a turbidity of 50 – 80 NTU) resulting from “strict” pre-fermentation extraction.
BLASTOSEL TERROIR has β-glucosidase activity in terpenes which are precursors of grape aromas. The character of the grape variety is formed by monoterpenes which in the form of β-glycosides found in the must are not aromatic perceptible For this reason, in order to highlight the aromatic potential, it is necessary to break down the β-glucosides in the sugar molecule and in the “unsweetened” part (free terpene) which is strongly odorous.This breakdown is effected by the action of β-glucosidase present in BLASTOSEL TERROIR yeast, which, in contrast to indigenous fungal β-glucosidase, is almost completely inhibited by glucose in the must. white wines are enhanced.
Also, due to the nitrogen factor it contains, it produces interesting esters and volatile acids that form the fruity aroma.
BLASTOSEL TERROIR is suitable for the vinification of high quality white wines of various types such as Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc, Moschato, Assyrtiko, Roditis, Savvatiano etc.
Finally, it is used with very good results in the production of sparkling wines either with the traditional method (methode champagnoise) or with the closed tank method. carrying out the fermentation.
MICROBIOLOGICAL AND OENOLOGICAL PROPERTIES
Appearance: thin threads
Smell: typical of pastries
Concentration:> 20 billion living cells / gram
Strain: Saccharomyces Cerevisiae
Alcohol toxicity: 15% vol
Yield of sugars in alcohol: 16.5 grams of sugars give 1% vol
Optimal temperature: 140C – 300C
SO2 resistance: very high
SO2 production: low
Volatile acid production: very low
H2S production: insignificant
DOSAGE
15 – 25 gr / hl under normal conditions.
30 – 40 gr / hl in difficult cases or to restart a fermentation that has stopped.
HOW TO USE IN NORMAL CONDITIONS
Moisten the dough in a suitable container in a ratio of 1:10 with water at a temperature of 40C.
Mix very well, with gentle stirring and wait until completely hydrated – no more than 30 minutes.
Mix again and add the product to the must to be fermented.
PRODUCT ACCLIMATION PROTOCOL FOR SECOND FERMENTATION FOR SPARKLING WINES OR FOR RESTRUCTION OF STOPPED FERMENTATION
The dough should be acclimatized as follows: (for a quantity of 100 HL)
(a) Hydration:
Soak 2 kg of dough in 20 lt water (as mentioned above) and wait 20 minutes.
(b) Activation:
Add the biomass to 40 lt water + 30 lt wine + 10 kg sugar + 200 gr Actibiol (nutrient). Wait a maximum of 12 hours.
(c) Climatization:
Add the above mass to 100 lt water +300 lt wine +25 kg sugar +250 gr Actibiol.
(d) Vaccination:
Wait a maximum of 48 hours and inoculate the total volume of wine with the acclimatized mass.
WARNING
Never soak the dough in cold must or water and never exceed 30 minutes during hydration.
If fermentation has to start again, add about 20% must to the vaccine and do not wait more than an hour before use.
After opening, keep the product cold in its original packaging in the refrigerator.
The times are relative. You move on to the next stage before the vaccine loses the fermentation intensity it has acquired. It is suggested that they be determined by an oenologist on a case by case basis.
Σε απόθεμα
Τρόποι Πληρωμής
Εσείς επιλέγετε ποια διαδικασία πληρωμής προτιμάτε και εισάγετε τα απαραίτητα στοιχεία σας. Τα στοιχεία πληρωμής που μας αποστέλλετε συλλέγονται με πλήρη ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές με χρήση πιστωτικής κάρτας, η εταιρία και σε συνεργασία με τις συνεργαζόμενες τράπεζες λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή προστασία στις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές. Μπορείτε να πληρώσετε την παραγγελία σας με 3 τρόπους:
Ι. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ – ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ – PREPAID ΚΑΡΤΑ:
Χωρίς επιβάρυνση η ampelos-oinologika.gr δέχεται τις πιστωτικές κάρτες VISA, MAESTRO, MASTERCARD & American Express. Η διαδικασία πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργαζόμαστε. Κάθε συναλλαγή σας με το ηλεκτρονικό κατάστημα προστατεύεται από μεγάλης αξιοπιστίας συστήματα online ασφαλείας.
ΙΙ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ:
Πληρώνετε την αξία των προϊόντων στο μεταφορέα της εταιρίας με την οποία συνεργαζόμαστε κατά την παραλαβή των προϊόντων σας. Η αντικαταβολή ισχύει μόνο για παραγγελίες εντός Ελλάδος και το κόστος ανέρχεται στα 2€.
ΙΙΙ. ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ:
Η εξόφληση γίνεται με την κατάθεση του ακριβούς ποσού – όπως εμφανίζεται στο καλάθι αγορών – στον τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος αναφέρεται στην αντίστοιχη τράπεζα με την οποία συνεργαζόμαστε. Η ενημέρωσή μας για την κατάθεσή σας γίνεται με αποστολή του αποδεικτικού στο orders@ampelos-oinologika.gr. Οποιοδήποτε κόστος μεταφοράς επιβαρύνει τον εντολέα.
Eurobank: GR4802602060000100201222449
Δικαιούχος: Σ. Κύρου – Α. Γεωργιάδου ΟΕ
IV. ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Εφόσον επιλέξετε να παραλάβετε την παραγγελία σας από το κατάστημά μας, Φράγκων 24 – Θεσσαλονίκη, μπορείτε να την εξοφλήσετε κατά την παραλαβή.
Τρόποι Αποστολής
Τα περισσότερα προϊόντα αποστέλλονται σε διάστημα 1-3 εργάσιμων ημερών με Courier (έως 10 κιλά) ή Μεταφορική Εταιρεία εντός Ελλάδας.
- Για αγορές εντός Ελλάδος με Courier το κόστος ορίζεται στα 4,5€ για παραγγελίες έως 3kg.
- Για κάθε επιπλέον κιλό υπάρχει χρέωση 2€/kg.
- Τα μηχανήματα αποστέλλονται κατόπιν συνεννόησης.
Σε περίπτωση αγοράς προϊόντων μεγάλου όγκου ή βάρους γίνεται αποστολή με Μεταφορική Εταιρεία, όπου καταβάλετε το κόστος αποστολής απευθείας εκεί ή μπορείτε να στείλετε δική μας Μεταφορική για παραλαβή από το χώρο μας. Στην περίπτωση αυτή είναι στη δική σας αρμοδιότητα να επικοινωνήσετε με τη μεταφορική της επιλογής σας για την παραλαβή της παραγγελίας, σε 1 εργάσιμη ημέρα μετά την πληρωμή σας.
Παράδοση Προϊόντων
Με το μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας, θα σας ενημερώνουμε για το χρόνο παράδοσης της παραγγελίας σας, ο οποίος εξαρτάται από την περιοχή αποστολής των προϊόντων. Οι παραγγελίες μας εκτελούνται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00-15:00). Οι παραδόσεις μας εκτελούνται, σύμφωνα με την παρακάτω δέσμευση:
- Για παραδόσεις εντός Ελλάδος παράδοση σε 3 εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που θα παραλάβουμε την παραγγελία σας.
Για καθυστερήσεις που οφείλονται σε ανωτέρα βία δεν φέρουμε ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση έκτακτου κωλύματος θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.
Επιστροφή Προϊόντων
Εντός 15 ημερολογιακών ημερών, από την ημέρα που παραλάβατε το προϊόν, έχετε δικαίωμα να το επιστρέψετε, με δική σας οικονομική επιβάρυνση.
Για την επιστροφή προϊόντων, προϋποτίθεται ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί το προϊόν και δεν έχουν αφαιρεθεί σημάνσεις που φέρουν επάνω τους τα προϊόντα και βέβαια, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, εντός της συσκευασίας και έχετε όλα τα έντυπα παραστατικά αποστολής, με τα οποία τα παραλάβατε.
Μπορείτε είτε να ζητήσετε αντικατάσταση των επιλεχθέντων από εσάς προϊόντων, με άλλα τουλάχιστον ίσης αξίας ή και την επιστροφή των χρημάτων σας. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε τα προϊόντα να τα παραλάβετε χωρίς φθορές.
Ωστόσο, σε περίπτωση που παραλάβατε κάποιο ελαττωματικό προϊόν, τότε τα έξοδα αποστολής και επιστροφής βαρύνουν αποκλειστικά την ampelos-oinologika.gr. Με την παραλαβή του επιστρεφόμενου προϊόντος θα σας στείλουμε άμεσα το ορθό, αφού σας επιβεβαιώσουμε μέσω e-mail τη νέα παραλαβή. Μπορείτε να μας ενημερώσετε άμεσα στο e-mail: info@ampelos-oinologika.gr, γνωστοποιώντας μας το πρόβλημα.
Για την επιστροφή του ελαττωματικού προϊόντος είναι απαραίτητο να το συσκευάσετε σωστά, ώστε να είναι προστατευμένο κατά την αποστολή, να τοποθετήσετε μέσα στη συσκευασία την οποία έχετε φτιάξει, ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρετε τα στοιχεία σας αναλυτικά (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τκ , τηλέφωνο), την απόδειξη λιανικής πώλησης την οποία έχετε λάβει, καθώς και το λόγο της επιστροφής του προϊόντος και τέλος να το αποστείλετε μέσω κάποιας μεταφορικής εταιρίας, αν και προτιμότερο θα ήταν να το κάνετε μέσω του πρακτορείου ταχυμεταφορών από το οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας, με την επισήμανση, υπόψιν Τμήματος Επιστροφών.
Με email στον info@ampelos-oinologika.gr και τηλεφωνικά στο 2310 556 861